Deze maand voltrok zich op de United States Mint gouden American Eagle munten markt iets kenmerkends. De verkoop van de gouden American Eagle overtrof in de eerste drie weken van januari niet alleen het totaal van vorig jaar met een factor drie, maar dit is ook het hoogste verkoop cijfer sinds de financiële crisis van 2008-2009. Terwijl de verkoop van zilveren American Eagle munten het afgelopen jaar al een belangrijke focus was van beleggers in edelmetalen, staat de verkoop van gouden American Eagle munten nu in de schijnwerpers.

In mijn laatste update bereikte de verkoop van gouden American Eagle’s 141.000 oz, vergeleken met 60.000 oz in dezelfde maand vorig jaar.

Verkoop gouden American Eagle munten januari 2018-2019-2020 versus 14 janauri 2020 U.S. Mint

Zo was de verkoop van gouden American Eagle munten op 14 januari al meer dan het dubbele van het voorgaande jaar, met nog twee weken te gaan in de maand. Toen de Amerikaanse Mint de cijfers eerder op de dag bijwerkte, meldden ze de afgelopen week 62.500 oz. Het is opmerkelijk dat de U.S. Mint de afgelopen week meer gouden American Eagle munten heeft verkocht dan in de gehele laatste maand vorig jaar. De totale verkoop van gouden American Eagle’s is op 25 januari al 203.500 oz.

Verkoop gouden American Eagle munten januari 2018-2019-2020 versus 25 janauri 2021 United States Mint

Zoals we kunnen zien heeft de U.S. Mint deze maand al meer gouden American Eagle munten verkocht dan in de afgelopen drie januari jaren samen. Dit is een BELANGRIJK TEKEN. Beleggers maken zich zorgen over de waanzinnige gelddruk en stimuleringsmaatregelen van de Fed en de centrale bank die in de markten zullen blijven worden gepompt om de economie van de VS en de wereld te ondersteunen. De fundamenten voor de edelmetalen zullen alleen maar sterker worden.

Wij denken echter dat de marktprijzen van edelmetaal en mijnbedrijven zullen fluctueren als gevolg van MARKTWERKING. We bieden updates over de technische gegevens op de markten en metalen om de prijsbewegingen beter te begrijpen. Helaas voorspellen de meeste edelmetaal-analisten alleen HOGERE PRIJZEN. Dit is een slechte hulp voor investeerders. Niets gaat in een rechte lijn omhoog.

Veel beleggers in edelmetalen profiteren niet van hun WINST omdat ze de CYCLE HIGHS en CYCLE LOWS van de mijnbouw-aandelen niet begrijpen. We proberen deze niveaus zo goed mogelijk weer te geven om zo een ​​deel van het mysterie te verduidelijken.

Maar dat betekent niet dat beleggers geen fysieke edelmetalen zullen blijven kopen. ZIJ MOETEN DIT WEL DOEN! En als we kijken naar de volgende verkoopgrafiek voor de  American Eagle op lange termijn van januari, kunnen we zien dat dit jaar het hoogste jaar is sinds de financiële crisis van 2008-2009.

Verkoop U.S. Mint gouden Eagle munten januari 2009-2020 versus 25 januari 2021

Toen de goudprijs in 2011 een nieuw hoogtepunt bereikte, verkocht de Amerikaanse Mint (U.S. Mint) in januari 133.500 oz gouden Eagles. Ook toen de goudprijs in 2013 een enorme correctie onderging, kochten beleggers veel gouden Eagles. De United States Mint verkocht in januari 2013 150.000 oz gouden Eagles. De verkoop van gouden American Eagle munten is dit jaar echter op recordniveau en we hebben nog een week te gaan.

Helaas valt aanstaande maandag op 1 februari. De Amerikaanse Mint gaat dus de nieuwste verkoopcijfers in februari publiceren in plaats van in januari. We zullen het zien. Het is hoe dan ook een duidelijk teken dat investeerders RECORD hoeveelheden fysieke edelmetalen zullen blijven aankopen omdat ze beseffen dat de Fed en de centrale banken de waarde van fiat-valuta’s zullen blijven vernietigen om te voorkomen dat de markten en economieën instorten.

Informatie van Tom Cloud van SRSRocco Report over goud en andere edelmetalen kun je lezen op Goud Sparen.nl

Een artikel van Tom Cloud
Voorzitter van de raad van Turamali, Inc.
verbonden als edelmetaal expert bij SRSRocco Report
Website: SRSRoccoReport


Bij goudsparen.nl willen we graag informatie delen over zilver en alles wat met edelmetaal te maken kan hebben waaronder goud, zilver, platina en palladium. Vandaar artikelen van bekende en minder bekende auteurs over goud, zilver en edelmetaal. U hoeft het er zeker niet mee eens te zijn, maar zolang u er maar over nadenkt 🙂
Veel plezier met dit artikel van Tom Cloud van de website SRSRocco Report


DISCLAIMER
GoudSparen biedt intelligente, goed onderzochte informatie aan voor mensen met interesse in de economie en investeringen. Noch GoudSparen, noch enige van de eigenaren, functionarissen, directeuren, werknemers, dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen, licentiegevers, service- en inhoudleveranciers, producenten of agenten bieden financiële adviesdiensten. Wij verkondigen ook geen wonderen met betrekking tot goud en de goudprijs. We verstrekken deze inhoud en meningen alleen aan lezers, zodat ze weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen. U mag in geen geval meningen die GoudSparen op deze of enige andere (dochter) website aanbiedt, interpreteren als financieel advies.